Ook bij de behandeling van kinderen of het gezin zal de aanpak holistisch zijn.
Zowel bij fysieke als emotionele klachten, dus van oorpijn, incontinentie tot allerlei angsten, mikpunt van pesten, gedragsproblematiek of autistisch gedrag.
Klachten kunnen vele oorzaken hebben. Van gewoon verminderde weerstand tot…..

Daarbij zijn kinderen een onderdeel van het systeem: het gezin of de schoolsituatie.
Vaak spiegelt het kind een situatie van het gezin of school omstandigheden. Er kunnen spanningen en angsten zijn die misschien wel onbewust overgenomen zijn van de ouders.  Dat kan van  huidige omstandigheden.  En daar weet het kind dan geen raad mee. Maar ook kun je denken aan traumatische ervaringen van de ouders vóór de conceptie of tijdens de zwangerschap (een ziekte of schrik, ongeluk van de moeder), of zelfs uit de lijn van de voorouders. De oorzaak kan liggen bij vaccinaties of medicijngebruik van het kind of van de moeder, waardoor het systeem van het kind ontregeld is.

We kijken naar wat er speelt en wat de oorzaak is en wat de beste therapie voor het kind en eventueel de ouders is. Vaak kan een kind heel goed geholpen worden met klassieke homeopathie of met de homeopathische ontstoringsmethode cease therapie. Of het kan belangrijk zijn dat de ouders een bepaald inzicht krijgen door een familie-opstelling, coaching en/of andere inzichts oefeningen waardoor ouder en het kind hun plek weer kunnen innemen, de harmonie hersteld wordt en ieder zich weer goed in zijn vel voelt.