Het leven was voor mij altijd een mysterie.  En vanuit de verwondering hierover intrigeerden veel levensvragen mij, waardoor ik op zoek ben gegaan om antwoorden te vinden buiten mezelf en in mezelf.
Het leven is voor mij  een leerschool, waarin we we oneindig veel lessen mogen leren en ervaringen opdoen. Zo is elke gebeurtenis in het leven, hoe moeilijk soms ook, een uitdaging  om de les ervan te begrijpen.
Èn het leven is voor mij ook een dans, waarin we mogen vallen en weer opstaan, waarin we mogen ontdekken, en van de schoonheid om ons heen  genieten.

Ik heb 9 jaar in Iran gewoond. En ben daar werkzaam geweest in het bankwezen. Door de ervaringen in deze Iraanse cultuur heb ik vooral ook veel geleerd over mijzelf.  Mijn eerste echtgenoot is in 1982 overleden. Ook deze ervaring is een belangrijke  bijgedrage aan mijn ontwikkeling geweest. Ik ben hertrouwd en ben moeder van 3 volwassen kinderen.
In 1993 ben ik afgestudeerd aan de Academie voor Natuurgeneeskunde Hippocrates in Bloemendaal.  Tijdens deze opleiding ben ik onder andere geschoold in de natuurgeneeskunde, klassieke homeopathie, voeding, massage, anatomie, fysiologie, iriscopie, kruidenleer en astrologie.

In september 1993 ben ik begonnen met mijn Praktijk voor Heel-en Bewustwording  in Loenen aan de Vecht waar ik voornamelijk Klassiek Homeopathie consulten gaf en lichaamsmassages,  èn gaf ik cursussen in o.a. voetzônereflexologie, lichaamsmassage, kruiden, chakra’s,  mindfullness,  meditatie en  bewustwording.

Sinds  2012 heb ik mijn praktijk in Baarn.

Mijn ontwikkeling stond al die jaren niet stil
Ik heb mij al verder laten scholen op terreinen als Intuïtieve Ontwikkeling, Kinesiologie (touch for health), NLP (Neuro Linguistisch Programmeren), Familie opstellingen, Lichaamsgerichte Psychotherapie en Ademhaling, EMDR-trauma en stressverwerking, Voetzônereflextherapie, Cranio Sacraal Therapie, Reiki, Chakratherapie, Kunstzinning Dynamisch Coachen en Counselen, Bowen Techniek.

Daarbij verdiep ik mij al vele jaren in verschillende levensbeschouwingen. Op mijn 15de begon dat al met yoga en boedhisme. Later de islam. En vanaf  1996 Kabbalah. En sinds 2009 ook Een Cursus in Wonderen, dat is een non-dualistische zienswijze. Vanzelfsprekend beïnvloedt dit alles mijn visie op gezondheid en  leven, en daardoor ook mijn werkwijze.

Momenteel organiseer ik  een gespreksgroep gebaseerd op  Een Cursus In Wonderen, èn een intervisie-meditatie-gespreksgroep genaamd Attitudinal Healing voor mensen die niet met Een Cursus in Wonderen bezig zijn,  als ondersteuning in het leven.

Ik geef als therapeut en coach consulten en begeleid  bij zingevingsvragen,  innerlijke ontwikkeling en bij kind- of gezinsproblematiek, waarbij ik ook familie opstellingen toepas. Je kunt ook bij mij terecht voor  een combinatie van consult en een lichaamsbehandeling, zoals een lichte massage  of Bowenbehandeling. Deze combinatie is fijn als onderhoudsbeurt voor lichaam en geest.

Al die jaren dat ik praktijk heb gehad heb ik mij  laten bijscholen zoals ik verwacht werd te doen door de verenigingen waar ik lid van was, zodat mijn cliënten vergoedingen kregen vanuit de aanvullende verzekeringen. Echter, vanaf 1 januari 2017 heb ik er voor gekozen om mij niet meer te committeren aan de  eisen van de zorgverzekeraars. Zodoende worden mijn consulten niet meer vergoed en heb ik als tegemoetkoming mijn consult-prijzen verlaagd. Wel ben ik aangesloten bij het CAT (collectief alternatieve therapeuten)